Banden voor industrie & grondverzet

 

Van banden die bestemd zijn voor industrie of grondverzet wordt het uiterste gevergd en moeten daarom voldoen aan specifieke voorwaarden. Een verkeerde keuze in banden of gebrek aan onderhoud kan gevaarlijke situaties opleveren, maar kan ook voor een toename in de bedrijfskosten zorgen. De juiste bandenkeuze is afhankelijk van de werkzaamheden die u met het betreffende voertuig wilt uitvoeren. Voor het verzet van forse hoeveelheden gewicht is bijvoorbeeld gewoon kracht nodig. Die kracht kan alleen bereikt worden met massieve banden op een stalen ring genaamd staalcylindrisch. Deze staalcylindrische banden kunnen alleen met zeer speciale en zware industriepersen vervangen of samengesteld worden. Bandenspecialist Kicken beschikt op twee locaties (Sittard en Tegelen) over deze industrie persen.

 

Intern transport daarentegen heeft weer hele andere vereisten, normale luchtbanden zijn niet geschikt voor de omstandigheden waaronder industriële voertuigen en hun banden moeten presteren, zoals extreme bedrijfstemperaturen, chemische stoffen, vloeren die smetvrij moeten blijven of de noodzaak van absolute stabiliteit.

 

Bandenspecialist Kicken heeft jarenlange ervaring op het gebied van industriële voertuigen en is expert in bandenproducten en -service voor de industrie en grondverzet, daardoor kunnen wij u het beste advies en optimale service verlenen.

 

Optimale bandenservice voor optimaal rendement

Bedrijven in de industrie en grondverzet zijn vaak 24/7 in de weer, dus ook de machines moeten 24/7 kunnen presteren. Uitval betekent stilstand en kost ongelofelijk veel geld. Bandenspecialist Kicken is zich hier terdege van bewust en biedt daarom een optimale service door het juiste advies en service op maat. Zo kunt u rekenen op een 24-uurs service, montage op locatie en gekwalificeerd personeel dat niet terugdeinst voor groot materieel en kan adviseren over de juiste band die bij uw werkzaamheden past.

 

Producten en diensten voor industrie & grondverzet

Het vinden van de meest geschikte band voor de toepassing is een belangrijke opgave. Op het gebied van industrie & grondverzet kunt u bij ons terecht voor:

 

  • Luchtbanden
  • Massieve en volrubberbanden
  • Staalcylindrische banden

 

Onze klanten in de industrie en grondverzet kunnen daarnaast altijd rekenen op onze service, wij bieden:

 

 

Wij adviseren U graag over de juiste toepassing en inzet van de juiste band voor uw industriële voertuig, neem contact op voor meer informatie.

 

 

Facebook van Bandenspecialist Kicken